Sameiet har fått egen nettside!

De nye nettsidene har et eget område for innloggede brukere, der de som bor i sameiet finner årsmøte-referater, vedtekter, osv. (Foto: Alex Knight / Unsplash)

De nye nettsidene har et eget område for innloggede brukere, der de som bor i sameiet finner årsmøte-referater, vedtekter, osv. (Foto: Alex Knight / Unsplash)

Det er fem år siden de første flyttet inn i boligene i Gartnerihagen. Informasjon til sameierne har i hovedsak gått via vår Facebook-side og på epost. Facebook er vel og bra, men flere har etterlyst en skikkelig nettside for sameiet.

Nå er endelig nettsidene klare!

Lukket område

De nye nettsidene består av artikler og informasjon som er åpent for alle - men også et lukket område der vi kan legge ut intern informasjon om hva som skjer, og ikke minst ha ett sted der det er enkelt for de som bor her å finne igjen vedtekter, retningslinjer, lister for plenklipping, informasjon om dugnader, referater fra årsmøter, og så videre.

Forsiden er tenkt å i hovedsak være generell informasjon for alle - kanskje for de som har lyst til å flytte hit? Der publiserer vi også bloggartikler som kan tenkes å være av interesse for andre enn bare de som bor her.

I hovedmenyen på toppen er det et valg som heter For beboere. For å få tilgang til dette området må du logge inn ved hjelp av Logg inn-knappen øverst til høyre. Da trenger du en brukerkonto, som du får ved å sende en epost til kurt@lekanger.no. Når du er logget inn har du øverst på siden lenker til viktige dokumenter (når er det min tur til å klippe plenen?), og du får også opp en liste over blogginnlegg og informasjon som er synlig bare for innloggede brukere.

Nettsidene til Gartnerihagen

Når du er logget inn, får du tilgang til informasjon og dokumenter beregnet på de som bor i sameiet.

Vi har også lagt til en side med kontaktinformasjon til styret, samt en informasjonsside om sameiet.

Si ifra hvis det er noe du savner!

Vil du bidra til nettsidene?

En nettside er aldri bedre enn innholdet. Vi i styret oppfordrer derfor alle som har lyst til å bidra med artikler, bilder eller annet om å gjøre det.

Kanskje du har lyst til å skrive en bloggpost om noe spennende som har skjedd i sameiet? Eller kanskje du sitter på noen morsomme bilder som du tenker andre som bor her ville hatt moro av å se?

Ta kontakt med en av oss i styret, så publiserer vi for deg - eventuelt setter opp en konto så du kan publisere selv, hvis du vil være fast bidragsyter.

"Siste skrik" innenfor web-teknologi

Nettsidene er laget "på dugnad" av undertegnede - slik at det ikke medfører andre kostnader for sameiet enn årsavgiften for domenet gartnerihagen-askim.no (120,- i året).

For de teknisk interesserte, så er det i stedet for en vanlig Wordpress-side som mange bruker, valgt en mer moderne løsning basert på React og Gatsby som frontend, og Contentful som publiseringsløsning. Alt driftes på Netlify, som har lynraske servere over hele verden. Resultatet er nettsider som er ekstremt kjappe, og som også scorer høyt på ting som søkemotoroptimalisering og "tilgjengelighet" - det vil si at sidene også skal fungere godt for de som har behov for skjermlesere eller andre hjelpemidler. Ta gjerne kontakt med kurt@lekanger.no hvis du vil vite mer.

Publisert: 11.04.2021 (oppdatert: 12.04.2021)
Av: Kurt Lekanger

Gå tilbake